tiistai 3. syyskuuta 2013

Suklaafondant

Suklaafondant, vaniljajäätelöä ja viinimarjoja.

Suklaafondant on ranskalainen suklaaleivos. Sen ideana on sula sisus, joka valuu lautaselle leivosta leikattaessa. Jotta sisus pysyy sulana, mutta reunat ovat paistuneet, täytyy paistoajan olla juuri oikea. Fondantin kanssa tarjottavaksi sopii erinomaisesti vaniljajäätelö ja kirpeät marjat, kuten viinimarjat tai karpalot. 
Fondant-ohjeita on monelaisia, mutta tällä ohjeella olen onnistunut joka kerta.

Suklaafondant, 8 kpl

100g voita tai margariinia
1dl sokeria
2 munaa
1 ja 1/2dl vehnäjauhoja
1/2tl leivinjauhetta
1rkl tummaa kaakaojauhetta
100g tummaa suklaata

1. Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa munat joukkoon yksitellen. Sekoita vehnäjauho, leivinjauhe ja kaakaojauhe keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon.

2. Sulata paloiteltu suklaa vesihauteessa ja lisää suklaasula taikinaan.

3. Voitele 8 fondant- tai annosvuokaa tai 8 muffinipellin koloa. Muffinipeltiä käyttäessäsi leikkaa leivinpaperista 16 leveähköä suikaletta ja aseta ne ristiin pellin koloihin (siten saat fondantit nostettua pois koloista). 

4. Jaa taikina vuokiin ja paista 200 asteessa n. 7-10min. Fondant on valmis silloin, kun reunat ovat kiinteät, mutta keskellä on pieni syvennys. Fondantin kuuluu jäädä sisältä vähän "raa´aksi". Kumoa fondantit vuoista varovasti lautasille. Tarjoa fondantit lämpiminä jälkiruoaksi, esim. vaniljajäätelön kanssa. Koristele halutessasi tomusokerilla ja marjoilla.




Ei kommentteja :

Lähetä kommentti