torstai 12. syyskuuta 2013

Pekoni-vuohenjuustotartaletit


Tartaletit ovat pieniä piiraita. Nämä pekoni-vuohenjuustotartaletit  sopivat hyvin tarjottavaksi esim. alkupalaksi tai kevyeksi lounaaksi  salaatin kera. Ohjeesta tulee n.12 tartalettia (vuokien halkaisija 15cm) tai yksi iso piirakka. 

Ainekset:



Pohja:



200g vehnäjauhoja

100g voita tai margariinia
1 munan keltuainen 
n. 1/4tl suolaa
2-3rkl kylmää vettä


Pekoni-vuohenjuusto täyte



1pkt pekonia, n.180g

2dl ruokakermaa
3 munaa
n.70g vuohenjuustoa
basilikaa
pippuria




1. Mittaa jauhot ja suola kulhoon. Leikkaa voi kuutioiksi ja lisää se jauhoihin. Sekoita voi jauhoihin nyppimällä, kunnes seoksesta tulee murumaista. Lisää kananmunan keltuainen jauhoihin. Sekoita jauhoseosta, kunnes se alkaa muodostua taikinaksi. Lisää tarvittaessa pari ruokalusikallista vettä, jotta taikinasta tulee kiinteää. 
Lisää munankeltuainen murumaiseen jauhoseokseen.

2. Kääri valmis taikina tuorekelmuun ja laita se jääkaappiin lepäämään noin puoleksi tunniksi. 



3. Kauli taikina jauhotetulla alustalla noin puolen sentin paksuiseksi levyksi. Leikkaa siitä veitsellä vähän yli vuokien kokoisia ympyröitä. Voitele vuoat esim. rypsiöljyllä. Painele taikina vuokiin tasaisesti ja poista ylimääräiset reunat.


Painele taikina tasaisesti vuokiin.

4. Leikkaa jokaisen tartaletin päälle pala foliota ja laita sen päälle painoksi esim. ohrasuurimoita, jotta taikina pysyisi paistaessa vuoan reunoilla. Paista pohjia 200 asteessa n.15min. ja poista foliot. Laita pohjat takaisin uuniin ja paista 5-10min, kunnes pohjat ovat kullanruskeita.
Folion päälle painoksi sopivat esim. ohrasuurimot
 tai kuivatut herneet.

5. Valmista täyte pohjien ollessa uunissa. Silppua pekoni ja paista se kypsäksi. Vatkaa munat ja kerma kulhossa. Lisää  pippuria ja silputtua basilikaa maun mukaan. Leikkaa vuohenjuusto pieniksi kuutioiksi.

6. Levitä pekoni ja vuohenjuusto uunista tulleiden piirakkapohjien päälle. 



7. Kaada muna-kermaseos pekonien ja vuohenjuuston päälle. Paista 180 asteessa 20-30min, kunnes täyte on kiinteää ja kullanruskeaa.



Tartaletit sopivat hyvin tarjottavaksi salaatin kera.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti