keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Sacherkakku


Sacherkakku on itävaltalainen suklaakakku, jossa on sisällä aprikoosihilloa  ja päällä suklaakuorrutus. Alkuperäinen sacherkakun resepti on salainen, mutta tälläkin ohjeella saa leivottua aidonmakuisen kakun. Itse tein kakun 24cm halkaisijan vuokaan, mutta jos haluaa kakusta vähän korkeamman, kannattaa tehdä se pienempään vuokaan.


Sacherkakku, n. 8-10 annosta:

Pohja:
4 kananmunaa
150g tummaa laadukasta suklaata
100g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
1,5dl sokeria
1tl vaniljasokeria
1,5dl vehnäjauhoja
(ripaus suolaa)

Täyte:
n. 150g aprikoosimarmeladia tai -hilloa

Suklaakuorrutus:
200g laadukasta tummaa suklaata
1,5dl kermaa
1 rkl voita tai margariinia


1. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Sulata suklaa vesihauteessa. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vaahdota voi ja keltuaiset ja lisää sulatettu suklaa ja vatkaa vielä vähän. Vatkaa valkuaisia hetki, lisää sokeri ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Lisää vaniljasokeri ja sekoita.
Vatkaa suklaa voi-keltuaisvaahtoon.

2. Sekoita voi-keltuais-suklaavaahto varovasti valkuaisvaahdon  sekaan ja lisää jauhot siivilän läpi. Sekoita tasaiseksi, mutta mitä vähemmän sekoitat, sitä kuohkeampi kakusta tulee.



3. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan. Tasoita pinta ja paista 175 asteisessa uunissa noin 45 min. Anna kakun jäähtyä ja kumoa se varovasti pois vuoasta.
4. Leikkaa kakku kahteen tai kolmeen kerrokseen, riippuen kakun paksuudesta. Kostuta kerrokset halutessasi esim. appelsiini- tai omenamehulla, tai  vaniljasokerilla maustetulla maidolla.

5. Kuumenna aprikoosimarmeladia kattilassa, jotta siitä tulee juoksevampaa ja helpommin levitettävää. Kokoa kakku ja levitä marmeladi kerrosten väliin. Levitä marmeladia tarvittaessa myös kakun reunoille, jotta pinnasta tulee tasainen. 

6. Rouhi suklaa kuorrutetta varten veitsellä pieniksi paloiksi. Kuumenna kerma kattilassa ja sekoita suklaa joukkoon pienissä erissä, jotta kuorrutteesta tulee tasaista. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi. 

7. Kaada suklaa kakun päälle ja levitä se tasaisesti. Anna kakun olla yön yli jääkaapissa. Nosta kakku huoneenlämpöön pari tuntia ennen tarjoamista ja tarjoa sellaisenaan tai kermavaahdon kanssa. Kakku säilyy jääkaapissa noin viikon ja sen maku on parhaimmillaan pari päivää valmistamisen jälkeen.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti