Sacherkakku, n. 8-10 annosta:
Pohja:
4 kananmunaa
150g tummaa laadukasta suklaata
100g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
1,5dl sokeria
1tl vaniljasokeria
1,5dl vehnäjauhoja
(ripaus suolaa)
Täyte:
n. 150g aprikoosimarmeladia tai -hilloa
Suklaakuorrutus:
200g laadukasta tummaa suklaata
1,5dl kermaa
1 rkl voita tai margariinia
Vatkaa suklaa voi-keltuaisvaahtoon. |
2. Sekoita voi-keltuais-suklaavaahto varovasti valkuaisvaahdon sekaan ja lisää jauhot siivilän läpi. Sekoita tasaiseksi, mutta mitä vähemmän sekoitat, sitä kuohkeampi kakusta tulee.
4. Leikkaa kakku kahteen tai kolmeen kerrokseen, riippuen kakun paksuudesta. Kostuta kerrokset halutessasi esim. appelsiini- tai omenamehulla, tai vaniljasokerilla maustetulla maidolla.
5. Kuumenna aprikoosimarmeladia kattilassa, jotta siitä tulee juoksevampaa ja helpommin levitettävää. Kokoa kakku ja levitä marmeladi kerrosten väliin. Levitä marmeladia tarvittaessa myös kakun reunoille, jotta pinnasta tulee tasainen.
6. Rouhi suklaa kuorrutetta varten veitsellä pieniksi paloiksi. Kuumenna kerma kattilassa ja sekoita suklaa joukkoon pienissä erissä, jotta kuorrutteesta tulee tasaista. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti