tiistai 3. syyskuuta 2013

Vohvelikeksi jäätelöannokseen

Nämä keksit eivät maistu yksinään kovin erikoisilta, mutta ne sopivat täydellisesti jäätelöannokseen!Vohvelikeksit, n.10kpl.40g voita tai margariinia

50g tomusokeria
1 kananmunan valkuainen
40g vehnäjauhoja (vähän yli puoli desilitraa)


Lisäksi tomusokeria pinnalle


1. Vatkaa voi ja tomusokeri. Lisää munan valkuainen ja vatkaa, kunnes seoksesta tulee tasaista. Lisää jauhot ja sekoita hyvin.

2. Nostele taikinaa leivinpaperille pieniksi kasoiksi ja tasoita ne lusikalla tai veitsellä haluamasi muotoisiksi. Keksit leviävät jonkin verran uunissa. Paista 180 asteessa 4-5 minuuttia kullanruskeiksi.

3. Irroita keksit leivinpaperista heti uunista ottamisen jälkeen ja paina esim. kaulinta vasten, jos haluat niihin pyöreän muodon. Älä taivuta keksejä väkisin, jos ne alkavat kovettua, vaan laita ne hetkeksi takaisin uuniin, jolloin niistä tulee taas pehmeitä.

4. Hunnuta keksit tomusokerilla ja tarjoa, tai säilytä ilmatiiviissä rasiassa.

2 kommenttia :

  1. Voi kiitos! Etsin netistä täysin pessimistinä jäätelöannosten kulhoksi sopivaa ohjetta ja tässä se taitaa olla! Vielä en ole testannut, mutta varmaan pystyy lämpimänä laittamaan haluamansa muotoiseen jälkkärikulhoon, metallisen muffinivuoan kuppeihin tai vaikka sen väärälle puolelle muotoutumaan... Saisikohan taikinaan vielä paineltua ristikkoa vaikka veitsellä... Pakko laittaa heti testaukseen. Pia

    VastaaPoista
  2. Luulisin että taikinasta pystyy hyvin muotoilemaan jäätelökulhoja :) Ristikon tekeminenkin voisi onnistua mutta sen tekemisessä pitää olla tarpeeksi nopea sillä keksit kovettuvat nopeasti. Toivottavasti keksit onnistuvat!

    VastaaPoista