maanantai 5. tammikuuta 2015

Helppo & nopea siemennäkkäri


Näkkärin tekeminen ei voisi olla tämän helpompaa! Tämän maukkaan siemennäkkärin ohje on alunperin Pirkka-lehdestä. Näkkäri maistuu leivän tapaan tai vaikka ihan sellaisenaan. Näkkäri on maidoton ja siitä saa helposti gluteenittoman käyttämällä puhtaasta kaurasta valmistettuja kaurahiutaleita tai korvaamalla ne esimerkiksi tattarihiutaleilla.

Ainekset:

3 munaa
1,5 dl auringonkukansiemeniä
1 dl seesaminsiemeniä
1 dl kaurahiutaleita
0,5 dl pellavansiemeniä
0,75 tl suolaa

1. Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Levitä taikina tasaiseksi levyksi pellille leivinpaperille. Pidä huoli, ettei levyyn jää aukkoja ja että se on saman paksuinen joka puolelta. Paista 175 asteessa noin 25 minuuttia. Leikkaa paloiksi heti uunista ottamisen jälkeen ja anna palojen jäähtyä ritilän päällä.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti