perjantai 30. tammikuuta 2015

Linssikeitto


Linssikeitto on maukasta ja ravintorikasta kasvisruokaa. Ohje on sovellettu versio Helsingin Sanomien Ruokatorstaissa ilmestyneestä linssimuhennoksen ohjeesta. Muhennoksesta saa keittoa yksinkertaisesti lisäämällä veden määrää. 

Ainekset, noin 4 annosta:

1 sipuli
(1-3 valkosipulinkynttä)
2 tl öljyä
2 tl paprikajauhetta
1 tl currya
400g tomaattimurskaa
noin 4 dl vettä (muhennokseen riittää 1-2dl)
1 tl suolaa
1,5 dl punaisia linssejä
(kesäkurpitsa)

1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulisilppua siinä hetki. Mausta paprikajauheella ja currylla. 

2. Lisää kattilaan tomaattimurska ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja mausta suolalla. 

3. Huuhtele linssit hyvin, valuta ja kaada kattilaan. Lisää halutessasi kesäkurpitsaa pilkottuna. Anna kiehua kannen alla miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä. Lisää tarvittaessa vettä, jos koostumus on liian paksu. 

4. Tarkista maku ja tarjoa. Annoksien päälle voi halutessaan laittaa nokareen turkkilaista jogurttia, smetanaa tai vuohenjuustoa ja ne voi koristella yrteillä, esimerkiksi persijalla tai korianterilla.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti