sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Tomaattinen salsicciarisotto



Salsiccia-makkara tuo tähän herkulliseen risottoon aivan erityisen maun. Risotto ei edes kaipaa muuta maustetta salsiccian ja kanaliemen lisäksi. Ohje on Helsingin Sanomista ja sitä voi muokata maun mukaan. Salsiccian tilalle käy hyvin muutkin mausteiset raakamakkarat, kuten chorizo. Makkarana voi halutessaan käyttää myös pepperonia tai salamia hienonnettuna. Herneet voi korvata parsakaalilla, kuten itse tein. Ohjeesta riittää noin kuudelle hengelle.

Ainekset:

1 salottisipuli
1 rkl oliiviöljyä
400g salsicciaa, chorizoa tai muuta mausteista raakamakkaraa
350g risottoriisiä
1/2 dl punaviiniä tai punaviinietikkaa
1 prk (400g) kokonaisia (kuorittuja) (kirsikka)tomaatteja
noin 8 dl kuumaa kana- tai lihalientä
100g pakasteherneitä tai parsakaalia 
1 rkl voita 

Tarjoiluun:
raastettua parmesaania, hienonnettua lehtipersiljaa

1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sitä öljyssä pannulla muutama minuutti. Puristele makkarat pannulle pieniksi paloiksi. (Lisää paloiteltu parsakaali). Paista noin 5 minuuttia tai kunnes makkarapalat ovat lähes kypsiä. Nosta makkarat (ja parsakaali) hetkeksi sivuun. 

2. Lisää pannulle riisi ja paista makkaran rasvassa sekoitellen, kunnes se muuttuu läpikuultavaksi. Lisää punaviini ja (kuoritut) paloitellut tomaatit (kirsikkatomaatteja ei tarvitse paloitella, koska ne hajoavat muutenkin). Kiehauta seos ja lisää joukkoon kauhallinen kanalientä. Laita makkarat (ja parsakaali) takaisin pannulle. Kuumenna keskilämmöllä välillä sekoitellen ja lisää kauhallinen lientä aina, kun edellinen on ehtinyt imeytyä riisiin. Jatka, kunnes riisi on napakan kypsää, eli noin 15 minuuttia. 

3. Lisää pannulle riisin joukkoon pakasteherneet ja voi. Jatka kypsentämistä muutama minuutti, kunnes riisi on kypsää. Riisinjyvien kuuluu erottua risotosta, eikä koostumus saisi olla liian puuromainen. 

4. Ripottele pinnalle halutessasi lehtipersiljaa ja tarjoa heti. Risoton kanssa tarjottavaksi sopii hyvin italialainen focaccia

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti