maanantai 12. tammikuuta 2015

Itse tehty granolaGranola on kuin itse tehtyä muromysliä. Se valmistetaan paahtamalla erilaisten hiutaleiden, pähkinöiden ja muiden vastaavien seosta uunissa. Granolaan voi lisätä aineksia ja sen voi maustaa oman maun mukaan. Itse tein seoksen kaura- ja ruishiutaleista, sekä erilaisista siemenistä ja pähkinöistä. Hunajan voi kokeilla myös korvata vaahterasiirapilla. Paahdettuun seokseen voi lisätä halutessaan esimerkiksi kuivattuja hedelmiä tai rusinoita. 
Granola sopii hyvin aamupalaksi tai välipalaksi esimerkiksi jogurtin kanssa tarjottuna. Itse kokosin lasiin kerroksittain granolaa, maustamatonta jogurttia, banaania ja mustikoita.

Ainekset:

2 dl kaurahiutaleita
2 dl ruishiutaleita
2 dl pähkinöitä ja siemeniä 
1/2 dl kookoshiutaleita
2 tl kanelia
1/4 dl juoksevaa hunajaa
1/2 dl sulaa kookosöljyä tai muuta öljyä (esim. rypsiöljy käy)

1. Rouhi pähkinät veitsellä. Sekoita kulhossa kaurahiutaleet, ruishiutaleet, rouhitut pähkinät, siemenet, kookoshiutaleet ja kaneli. Sekoita joukkoon hunaja ja öljy. Levitä seos pellille leivinpaperille. 

2. Paista 150 asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia, kunnes seos on paahtunut. Sekoita seosta pari kertaa paahtamisen aikana. Granola palaa herkästi, joten paahtumista kannattaa seurata tarkasti, ettei seos pääse kärähtämään. 

3. Lisää jäähtyneeseen granolaan halutessasi mm. kuivattuja hedelmiä, marjoja tai rusinoita. Säilytä ilmatiiviissä rasiassa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti