keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Katkarapu-kasviswokki


Wokkiruokiin on helppo upottaa kaikenlaisia kasviksia. Tähän katkarapuwokkiin laitoin paprikaa, parsakaalia, vihreitä palastepapuja, chiliä, inkivääriä ja tomaatteja. Mukaan voisi laittaa vielä esimerkiksi purjoa tai porkkanaa. Ohjeesta tulee noin 3 annosta, riippuen nuudelien määrästä.


Ainekset:

1 pieni parsakaali
1 (punainen) paprika
1 punainen chili, vahvuusaste oman maun mukaan
kirsikkatomaatteja
vihreitä papuja
1-4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
kourallinen cashew-pähkinöitä
1 limen mehu
1-2 rkl soijakastiketta
1 tl sokeria
valkopippuria
pakastekatkarapuja 

2-3 annosta nuudeleita, esim. riisinuudeleita

1. Pilko parsakaali, paprika ja tomaatit paloiksi. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna veitsellä. 

2. Kuumenna öljy wokkipannussa tai isossa paistinpannussa. Laita kaikki ainekset katkarapuja ja cashew-pähkinöitä lukuun ottamatta pannulle ja wokkaa 5-10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä. Lisää cashew-pähkinät ja jäiset katkaravut ja kuumenna vähän aikaa, kunnes ravut ovat sulaneet. 

3. Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja sekoita wokin joukkoon.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti