sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Granaattiomena-juustokakku



Granaattiomena tekee tästä paistettavasta juustokakusta raikkaan. Kakku ei ollut kovin makea, joten täytteeseen voi lisätä sokeria oman maun mukaan. Granaattiomenan tilalle voi halutessaan laittaa esimerkiksi vadelmia tai muita marjoja. Tarjosin kakun mansikkamelban kanssa, jonka voi tehdä myös muista marjoista. Tein kakun pieneen 18 cm:n halkaisijan irtopohjavuokaan, jolloin kakusta riittää noin kuudelle hengelle.


Ainekset:

Pohja:
130g digestive- tai kaurakeksejä tai pipareita
50g voita tai margariinia

Täyte:
200g vaniljarahkaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
2 munaa
1 dl granaattiomenan siemeniä
1 tl sitruunamehua
2 rkl sokeria

1. Laita 18 cm:n irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Murskaa pohjan keksit monitoimikoneessa. Sulata voi kattilassa ja sekoita keksimuru sen joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

2. Notkista tuorejuusto vatkaimella. Lisää rahka ja vatkaa munat yksitellen joukkoon. Lisää 1 dl granaattiomenan siemeniä. Lisää sitruunamehu ja mausta sokerilla. Lisää sokerin määrää tarvittaessa.

3. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 50 minuuttia. Vuoan reunoista voi tihkua rasvaa, joten uunin pohjalle kannattaa laittaa foliota tai pelti. Peitä kakku tarvittaessa foliolla, jos se alkaa ruskistua.

Oma irtopohjavuokani ei tainnut olla kovin tiivis...

4. Anna kakun jäähtyä ja irroita se vuoasta. Anna maustua jääkaapissa yön yli. Koristele granaattiomenan siemenillä ja tarjoa mansikkamelban kanssa.

Mansikkamelba:

3 dl mansikoita
1 rkl tomusokeria
1 tl sitruunamehua


1. Soseuta marjat ja lisää tomusokeri ja sitruunamehu. Tarkista makeus ja lisää tarvittaessa sokeria. Tarjoa juustokakun kanssa kastikkeena.

2 kommenttia :

  1. Hei olen kiinnostunut kakusta ja mietin kuinka moni kertaisena täytyy tehdä jos käyttää 20 tai 25 cm irtopohjavuokaa ???
    T:Rosa-Maria Saarikuru

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, jos kakun tekee 25 cm vuokaan niin ohjeen voi kaksinkertaistaa, jolloin kakusta tulee n. 5 cm korkea. 20 cm vuokaa käytettäessä varmaan riittäisi, että laittaa rahkaa tai tuorejuustoa n. 100g enemmän ja lisää sokeria maun mukaan :)
      Tämä kakku oli kyllä tosi herkullinen, toivottavasti onnistuu!

      Poista